Config 14.7 – několik mých podnětů konečně zapracováno!

Loxone v praxiLeave a Comment on Config 14.7 – několik mých podnětů konečně zapracováno!

Config 14.7 – několik mých podnětů konečně zapracováno!

V nedávno vydaném Configu 14.7 přibylo několik funkcí, které jsem (a jistě nejen já) reportoval již před nějakým časem jako chyby či chybějící funkcionalitu.

Prvním z nich je, že blok „Monitorování oken a dveří“ konečně registruje blok Brána, což je skvělé zejména s navázaným Hörmann Air. Odpadá tak nutnost „obezličky“, přes blok „Stav okna“, kterou jsem popisoval v dřívějším příspěvku o Hörmann Air.

Bloky „Monitorování..“ také mohou být nově vnořeny do sebe, takže je možno vytvořit samostatné bloky pro jednotlivá patra apod. a ty pak vložit do jednoho centrálního. Za mě jsou to obě užitečná funkce, po kterých jsem již dlouho volal.

Dále přibyla (snad) funkční možnost nastavit pozici Schüco výklopných oken a HS portálů na konkrétní pozici (viz A3D9-T1085), po čemž jsem rovněž dlouho volal. Zatím nemohu otestovat v praxi a i dokumentace je skoupá, resp. podle mě značně nelogická (podle mě přehozené CPos a TPos – požadovaný Target by snad měl být na vstupu, triggerem (údajně sestupnou hranou na Po nebo Co) jej spustím a CurrentPos by měl být na výstupu, udávající aktuální polohu okna… Asi mají v Rakousku přehozenou logiku, ale vypadá to, že by to snad konečně mohlo nějak fungovat (po 2 letech co mám Schüco okna konečně nějaký posun…). Vtipné je, že existence SChüco extensionu byl jeden z důvodů, proč jsem se rozhodl pro instalaci Loxone… Tak teď už jen přidat vizualizace pro HS portály a dovnitř výklopná okna a bude to použitelné.

Stále však čekám na další věci ve „Wish listu“ – například Zoom To Fit a Zoom to Complet Page a hlavně selektivní zoom oblasti, nad kterou stojí kurzor, tak běžné při zvětšování například map (mapy.cz) apod. Config vždy zoomuje střed pracovní plochy, což vede k neefektivnímu šoupání zvětšené plochy sem a tam. Je vidět, že programátoři Configu s ním denně nepracují…

A co vy ostatní, máte nějaká přání, která vám v Configu chybí? Zapojte se do diskuze.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back To Top